tisdag 14 april 2015

Laxpanna

En dag med ösregn och ryggont resulterade i att jag höll mig inomhus. Det innebar i sin tur en raid 
i kyl och frys. Resultatet blev detta:


Receptet är som följer:

4 st laxbitar a 100 g (400 g salmon)
2-3 dl creme fraiche (2-3 dl sour cream)
½ dl chilisås (½ dl chilisauce)
Paprikapulver (paprika-powder)
2 tsk citron ( 2 tbs lemonjuice)
1-2 rödlökar (1-2 red onions)
5-6 st gröna sparrisar (5-6 green asparagus)
4-5 potatisar (4-5 potatoes)
2-3 morötter (2-3 carrots)
1-2 vitlöksklyftor (1-2 garlic cloves)
citronpeppar (lemonpepper)
1-2 dl riven ost (1-2 dl shredded cheese)


Lägg laxbitar i en stor form
Blanda creme fraiche, chilisås, paprikapulver och citronsaft 
i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skär grönsaker/rotfrukter i klyftor/bitar och lägg runt laxen.
Strö citronpeppar över laxbitarna och toppa med finhackad vitlök. 
Häll över röran över fisken så det täcker.
Toppa med ost. 
In i ugn 175 grader 30-40 min.

Place the salmon in a large dish.
Mix sour cream, chilisauce, paprikapowder and lemonjuice 
in a small bowl. Put aside.
Cut veggies in pieces and place around the salmon.
Sprinkle lemonpepper on top of the fish and add minced garlic.
Pour the sour-cream mix over the fish and top it off with the
shredded cheese.
175 degrees celsius for 30-40 minutes.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar